FAVV controleert voedselveiligheid in Waregem

Redactie KW

Het federaal Agentschap voor Voedselveiligheid (FAVV) voert deze week grootse controles uit in Waregem. 26 controleurs gaan langs bij ongeveer 400 zaken, ondermeer bij de horeca, winkels en scholen. Onze provincie scoort trouwens goed als op het voedselveiligheid aankomt. Slechts 3% van de gecontroleerde zaken krijgt haalt een onvoldoende.

De controleurs nemen hun taak duidelijk ernstig. Elke zaak in Waregem die met voeding te maken heeft, hoe klein ook krijgt bezoek. Ook deze bakkerij. Bij de controle worden vooral de infrastructuur en hygiëne in de zaak doorgelicht. Sinds 2004 is de voedselwetgeving Europees. De voorschriften zijn streng en worden voortdurend bijgestuurd waar nodig. Sinds de dioxinecrisis bijvoorbeeld is ook de administratie en dan vooral de traceerbaarheid van de producten belangrijker geworden. Hoewel de controles van de week aangekondigd zijn, zorgen ze toch voor wat stress bij wie bezoek krijgt.

Slechts 3% voldoet niet

Onze provincie scoort over het algemeen goed. 30 procent van de gecontroleerde uitbaters krijgt werkpunten waardoor dan opnieuw een controleur langskomt. 3 procent voldoet echt niet aan de normen en krijgt een boete of moet zelfs sluiten.

(T.N./A.D.)

FAVV controleert voedselveiligheid in Waregem

Bekijk hier de reportage

Meer vanavond in het WTV-nieuws vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier