Fascinerende beelden uit Veurne: zó red je een paard uit een beek

Redactie KW

De brandweer van Veurne had maandagnamiddag alle moeite om een doodvermoeid paard, dat in de Calonnegracht was gesukkeld, weer op het droge te krijgen.

Maandagnamiddag zagen de rattenvangers van Veurne een paard in de Calonnegracht te Veurne. Onmiddellijk werd de brandweer verwittigd om het dier uit het water te halen. De duiker van de brandweer probeerde het dier aan wal te krijgen maar het paard was aan het einde van zijn krachten en raakte zelf niet meer uit het koude water. De flinke merrie is enkele jaren geleden nog Belgisch kampioen geweest.

Met behulp van een verreiker

Een verreiker (Manitou) werd erbij gehaald, waardoor de klus snel kon worden geklaard. De merrie was er erg aan toe en kon door onderkoeling niet meer op haar eigen poten staan. Brandweerduiker Steve Pinson probeerde haar moed in te spreken maar niets kon het paard terug op de benen krijgen.

Intussen was ook de dierenarts ter plaatse gekomen. Na een inspuiting en met de hulp van de verreiker werd het dier opgetild en bleef het trillend op z’n poten staan. Enkele meters wandelen met haar redder deed de merrie weer wat opwarmen en ze kon uiteindelijk in de paardentrailer raken. De bezorgde eigenaar heeft haar meteen naar haar stal gebracht waar ze er, met de nodige liefde en wat extra verwarming, weer bovenop zal komen.

(SG)

Uit Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier