Farah Lisabeth uit Ardooie beleefde avontuurlijk jaar in Australië

Redactie KW

Farah Lisabeth keerde enkele weken geleden terug uit Australië, na een jaar vol avontuur, overweldigende landschappen en onvergetelijke uitstapjes. Voor de 22-jarige vroedvrouw was het afscheid al even intens als haar thuiskomst.

Farah Lisabeth (22) is sinds een kleine maand weer in het land. Een jaar geleden trok ze met een koffer vol goede moed en een hoofd vol dromen naar de andere kant van de wereld, op zoek naar het grote avontuur vooraleer ze zich in het werkleven zou storten. Als studente Verpleeg- en Vroedkunde had ze eerder al een stage achter de rug in Amsterdam en Turkije. Farah wilde heel graag haar diploma ook verzilveren in een ander land, gekoppeld aan een grote reis en botste via internet toevallig op een verblijf in Australië. Dat ze in Ardooie actief was bij de Jeugdraad, als Chiroleidster én speelpleinbegeleider, speelde zeker in haar voordeel. Farah leerde een jong gezin kennen uit Melbourne, waar ze een tiental maanden aan de slag kon als au pair. Daarna ging ze ook een tijdje aan de slag in een Grieks restaurant.

Het avontuur voor Farah begon al op het vliegtuig, toen er op weg naar Singapore iemand onwel werd en even later ook jammerlijk overleed. Bij haar landing werd ook duidelijk dat de streek de dag ervoor een fikse hagelstorm met dito schade te verwerken had gekregen. Niettemin wachtte Farah een hartelijk welkom. Farah zat duidelijk niet stil. Tijdens elke vakantie, hoe kort ook, trok ze er op uit. Ze ging snorkelen, klimmen, raften, duiken, zeilen of sliep onder de blote hemel. Sinds begin maart is Farah terug, met een al even gevulde koffer vol verhalen en avontuurlijke uitstapjes. Ook haar thuiskomst was bijzonder emotioneel.

(BVB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier