Fanfare Sint-Cecilia in Staden vindt geen nieuwe muzikanten en gooit de handdoek

© Joke Couvreur
Redactie KW

Bovendien hebben enkele voortrekkers van de fanfare een gezegende leeftijd bereikt.

“We stoppen er mee omdat ons eigen muzikantenbestand te klein wordt. Georges Persyn is 85 en besliste om te stoppen als muzikant, Emiel Trybou wordt dan weer 80 terwijl dit jaar ook twee muzikanten overleden zijn. Daardoor hebben we nog amper twee jonge muzikanten,” aldus voorzitter Frederik Debeil.

Ook jonge muzikanten aantrekken is volgens hem geen sinecure. “Naast Sint-Cecilia is er in Staden nog de gemeenteharmonie De Verenigde Vrienden. Zij hebben al jaren een uitstekende samenwerking met de lokale muziekacademie waardoor wij geen kans hadden om daar jonge muzikanten te rekruteren. De harmonie deed dat zeker niet moedwillig. Dat is iets wat nu eenmaal zo gegroeid is. Ook jonge muzikanten houden is niet zo evident. Zo leidde muzikant Marnik Arickx een aantal jaar geleden een viertal trommelaars op. Eens ze puber werden en interesse kregen in uitgaan, kapten ze er evenwel mee.”

De Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia neemt op vrijdag 29 november afscheid met een concert. De winst van de avond gaat naar het goede doel.

(CB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier