Fanfare Leiezonen opent seizoen NTGent

Redactie KW

In NT Gent gaat morgen Aïda in première. De bewerking van de bekende opera van Verdi is meteen de eerste productie van acteur Wim Opbrouck uit Bavikhove als artistiek leider van het Gentse theatergezelschap. In Aïda is ook een belangrijke rol weggelegd voor fanfare De Leiezonen uit Desselgem.

Van de anders zo bombastische opera met grootse decors blijft in de versie van NT Gent maar weinig over, zoveel is duidelijk. Nieuw artistiek leider Wim Opbrouck kiest voor een moderne versie van Verdi’s opera om aan het begin van het nieuwe cultuurseizoen zijn gezelschap aan het publiek voor te stellen. Echt alle medewerkers van NT Gent staan dan ook op het podium.

“Als je iets collectief wil doen, kan je moeilijk met z’n allen een tekst van Shakespeare opzeggen,” zegt Opbrouck. “Door te zingen lukt dat beter.”

Dat Wim Opbrouck bij zijn zoektocht naar een fanfare net bij De Leiezonen uit Desselgem- op enkele kilometer van zijn woonplaats Bavikhove – terechtkwam, is toeval. Het bleek geen evidentie om een fanfare bereid te vinden.

“We zitten met 20 voorstellingen en 60 muzikanten. Het is dus een puzzelwerk geweest om alles op elkaar af te stemmen,” licht Stephan Desmet van De Leiezonen toe.

Aïda van NT Gent gaat morgen in première.

(tn/jv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier