Fan van koningshuis Klaas Demeulenaere verrast door plotse aftreden koning Albert

Redactie KW

Koning Albert heeft onverwacht aangekondigd dat hij zal aftreden op 21 juli.

Op de nationale feestdag geeft hij zijn koningschap door aan zijn oudste zoon Prins Filip. Ook voor de grote fans van het koningshuis is zijn aankondiging een verrassing. Koningsfan Klaas Demeuleaere uit Ardooie: “Ik had het niet verwacht, maar het zat er wel aan te komen nadat de Nederlandse koningin Beatrix haar afscheid had aangekondigd. Het koningspaar zag er ook moe uit.

Grapjes

Klaas Demeulenaere is een echte fan van het koningshuis. Hij verzamelt allerlei spulletjes over de Koninklijke familie en volgt Koning Albert al 10 jaar. Hij kon ook met de koning verschillende malen een praatje maken met de koning en volgens hem is de koning een man die graag grapjes maakt.

Het koningshuis was afgelopen weken nog op bezoek in onze provincie. Koning Albert ging naar de garnaalvissers in Oostduinkerke. Hij doet nu troonsafstand om gezondheidsredenen en ziet op tegen de lange regeringsonderhandelingen. Prins Filip was onlangs nog in Izegem, Ingelmunster en Harelbeke op bezoek. Hij zal het overnemen van zijn vader op 21 juli.

(S.V./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus & WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier