Watermolenaar Roger Van Nieuwenhove overleden

© GF
Redactie KW

Roger Van Nieuwenhove is op donderdag 14 december op 87-jarige leeftijd overleden. Hij was de echtgenoot van Godelieve Bouttelgier en woonde in de Congostraat in Kuurne.

Roger is geboren in Kortrijk in de Kapellestraat op Overleie in een gezin van zeven kinderen. Hij trouwde in 1956 en mocht vorig jaar met zijn echtgenote nog zijn diamanten huwelijksjubileum vieren. Hij is vorige week donderdag thuis overleden. Roger werd 87.

Hij werkte in enkele bedrijven, het langst als installateur van machines bij Makova in de industriezone in Kuurne, waar hij in 1988 met pensioen ging. Ook thuis had hij zijn atelier waar hij allerhande machines bouwde. Hij hield ook veel van muziek en had een grote platenverzameling. Hij las ook graag boeken over geschiedenis, onder meer over de oorlog. Hij was een echte vaderfiguur die altijd klaar stond om te helpen waar nodig.

Roger was vader van twee kinderen: Jean-Marie (getrouwd met Elisabeth Dupont, Brugge) en Jean-Paul (met Conny Vansteenkiste, Moorsele). Er zijn drie kleinkinderen (Tina, Tom en Sydney) en één achterkleinkind, Jente. Een tweede achterkleinkind bij kleinzoon Tom wordt in maart verwacht;

De afscheidsviering vindt vandaag, woensdag plaats in de Sint-Godelievekerk van Heule-Watermolen, parochie waartoe zij voor de recente hertekening van de parochiegrenzen altijd hebben behoord. (NOM-Begr. Bloyart)