Valentijnsdag met een gouden randje voor Noël en Alfonsine

Het gelukkige paar Noël en Alfonsine omringd door hun familie en in het gezelschap van gemeenteraadslid Koen Byttebier. © JVGK
Redactie KW

Noël en Alfonsine, beiden 70, vierden dit jaar een bijzondere Valentijn. Ze werden op het stadhuis ontvangen om samen met hun kinderen en kleinkinderen hun vijftigste huwelijksverjaardag te vieren.

Noël Dekeyzer en Alfonsine Holvoet werden allebei in 1947 in Tielt geboren. Het gouden paar leerde elkaar kennen op de Europafeesten in hun geboortestad. Noël was toen nog soldaat en dus moesten ze elkaar veel liefdesbrieven schrijven.

De romance bleef duren en op 16 februari 1968 stapten ze in het stadhuis in het huwelijksbootje. De dag nadien volgde de kerkelijke plechtigheid en werd er gefeest in het Vijverhof in Tielt. De weergoden waren het kersverse paar niet goed gezind, er viel immers natte sneeuw uit de lucht.

Na hun huwelijk verlieten ze Tielt en trok het koppel naar Kortrijk. Na enkele jaren in de Toekomststraat vonden ze hun vaste stek in de Vredelaan, waar ze na 46 jaar nog steeds wonen.

Noël begon al op zijn twaalfde te werken bij een bakker. Alfonsine werkte haar hele loopbaan in het onderhoud. De laatste twintig jaar werkte ze halftijds in het Sint-Maartensziekenhuis. Ze deed er steevast de vroege shift zodat er voldoende tijd overbleef om voor zonen Bart en David te zorgen.

In zijn vrije tijd luistert Noël graag naar muziek, terwijl Alfonsine veel leest. Samen genieten ze van fietsen en op reis gaan.

Ze zijn de trotse oma en opa van Dylan en Thomas.

(VVK)