Torhout neemt afscheid van ex-voetballer Willy Debever (76)

Redactie KW

Willy Debever (76) is in het ziekenhuis AZ Delta in Roeselare rustig overleden. Hij was al een tijdje op de sukkel met zijn gezondheid.

Hij werd in Brugge geboren en was de echtgenoot van Mariette Verbeke, met wie hij tot een drietal jaar geleden in de Lindenstraat op de wijk Don Bosco woonde. Daarna is het echtpaar verhuisd naar de Burg. Zijn drie kinderen zijn Stefaan (en Els De Pauw), Wim (getrouwd met Chantale Foré) en Ilse (getrouwd met Jeannick Ryckx). Hij laat ook drie kleinkinderen na: Laurentz, Maïte en Jolien.

Willy heeft als vleesbewerker gewerkt in de plaatselijke vleeshandel van Fernand Devooght en later bij de Groep Wauters in Beernem. Hij is in vervlogen tijden speler geweest bij voetbalclub VK Torhout. Daarna was hij jarenlang jeugdtrainer bij VK Torhout en aansluitend bij KM Torhout. Zijn zoon Stefaan is als voetballer in zijn voetsporen getreden. Die is nu bestuurslid van De Clubboys en hoofd Scouting van de jeugdwerking van KM Torhout. De afscheidsdienst heeft plaats op vrijdag 16 maart om 10.30 uur in aula De Bron in de Oostendestraat.

(JS-Begr. Decombele)