Sober afscheid van ereschepen Joël Devos in Kortrijk

© TV
Redactie KW

Zaterdagmorgen is in de Sint-Janskerk afscheid genomen van ereschepen Joël Devos. Ruim 450 aanwezigen woonden de sobere uitvaartplechtigheid bij.

Ruim een halfuur voor de plechtige afscheidsdienst begon stroomde de kerk vol. Onder meer afgevaardigden van tientallen verenigingen, gewezen en huidige provincieraadsleden, OCMW-raadsleden, gewezen gemeenteraadsleden en een afvaardiging van het stadsbestuur waren aanwezig. Onder hen Stefaan De Clerck, Frans Destoop, Guy Leleu, Lieven Lybeer en Jean de Bethune. Voor de aanvang van de dienst werden opnames gedraaid van Joël’s favoriete nummers en favoriete muziek. De dienst zelf was sober.

“Pépé heeft nooit gestopt om voor mensen te zorgen”

Kleinzoon Axel Weydts, tevens schepen van de stad Kortrijk, nam op zijn manier afscheid van zijn pépé en politieke voorbeeld. “Pépé, je was een mooi mens. Je straalde altijd met die eeuwige glimlach. Merci pépé voor alle mooie onbezorgde momenten: samen oliebollen eten, familiebezoeken, een praatje slaan. Je straalde altijd warmte uit. Je was een rots in de branding voor de familie. Allemaal heugelijke momenten om nooit te vergeten”, zei Axel.

“Merci voor de politieke microbe. De campagne met jou zal ik nooit vergeten. Een les blijft me bij: dat we moeten onthouden van waar we komen. Pépé was graag gezien door alle politieke families. De mens stond altijd centraal. Pépé heeft nooit gestopt om voor mensen te zorgen.”

(PVH – foto TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier