Rumbekenaar Koen Desimpele overleden

Redactie KW

Koen Desimpele overleed op donderdag 18 januari na een moedig gedragen ziekte op de palliatieve eenheid van het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper. De Rumbekenaar werd 53.

Hij werd op 25 april 1964 in Moorslede geboren als zoon van Frans Desimpele en Paula Goemaere, en groeide samen met zijn zus Lieve in de Zilvermolenstraat op de Zilverberg op. “Van in zijn jeugd al blonk hij uit door zijn grappen op school en werd daarvoor soms door de leraars bestraft”, aldus vader Frans. “Op de middelbare school was hij een goede leerling maar zorgde er wel voor dat hij niet te veel punten haalde. Hij studeerde af in Gent met het diploma van architect op zak. Koen trouwde met Fabienne Schollaert uit Oordegem, waar ze ook gingen wonen. Samen kregen ze een zoon Karl. Als echte vakman tekende en begeleidde hij de bouw of verbouwing van vele woningen en vaak hoorden we de grote tevredenheid voor de hulp die hij de toekomstige eigenaars geboden had. Later deed hij expertises en door zijn spontaniteit, optimisme en inzet was hij een geliefde collega. Een werkdag werd afgesloten met een leuk gesprek tijdens een gezellig samenzijn onder collega’s. Hij was een BMW-liefhebber en het was een plezier om samen met hem de vele rally’s te organiseren. Hij reed naar Engeland voor zijn BMW-club, of door de bergen,… Hoe hoger en moeilijker die waren, hoe liever hij het had. Ook feestjes organiseren kon hij moeilijk weigeren vooral als het voor het goede doel als lid van de Fifty-One Club van Wetteren was.”

“Toen zijn huwelijk spaak liep, kende Koen, die van nature een vrolijke man was, een mindere periode. En dan werd hij plots ziek, met grote verslagenheid hoorden we de zware diagnose. Gedurende de zeven maanden van zijn ziekteperiode hebben we hem tijdens onze talrijke bezoeken nooit horen klagen. Hij had ook heel veel steun aan zijn zoon Karl, die als mantelzorger dag en nacht bij zijn ziekbed aanwezig was. Ook zijn zus Lieve, die huisarts in Slypskapelle is, bezocht hem nagenoeg iedere dag en hielp waar nodig.”

Er wordt afscheid van Koen genomen tijdens de plechtige uitvaartdienst in de Sint-Henricuskerk op de Zilverberg op zaterdag 27 januari om 10.30 uur. Na de plechtigheid wordt Koen bijgezet in de familiegrafkelder op de begraafplaats van de Zilverberg.

(EM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier