René Vandekinderen uit Tielt is niet meer

Redactie KW

René Vandekinderen is op dinsdag 27 maart overleden. René werd geboren in Aartrijke op 15 januari 1929. Hij is weduwnaar van Georgette Vande Walle die in 2012 overleed. Hij woonde in de Brignoleslaan in Tielt.

Tijdens zijn loopbaan was hij boekhouder bij de sociale arbeidsrechtbank in Brugge. René was een grote boekenfan en fervent bezoeker van de bibliotheek. Daarnaast was hij actief bezig met het schrijven van braille, het schrijf- en leesalfabet voor slechtzienden en blinden. Hij zette zich daar jarenlang voor in.

René is vader van vijf kinderen: Johny (Marleen Lanckriet), Willy (Carine Baekelandt), wijlen Martine (Eddy Wenes), Ignace (Christine Deleersnyder) en wijlen Bart (Christine Chapelle). Hij was opa van elf kleinkinderen en pepe van tien achterkleinkinderen. Hij verwachtte nog twee achterkleinkinderen. Hij had een broer Gerard.

De plechtige uitvaartliturgie vond plaats in de decanale Sint-Pieterskerk langs de Krommewalstraat op vrijdag 30 maart. Daarop volgde de bijzetting in de familiegrafkelder op het stedelijk kerkhof. (NS/Uitvrt. Dhondt &Bockelandt)