Piet Verslegers uit Tielt is overleden

Redactie KW

Piet Verslegers is overleden op vrijdag 30 maart na een opname van 14 dagen in het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt. Hij werd geboren in Gruitrode op 15 juni 1936 en was de echtgenoot van Marijke Verbeke. Hij woonde in de Steenstraat in Tielt.

Tijdens zijn loopbaan was hij godsdienstleraar in drie scholen. Hij begon in het toenmalig Sint-Gabriëlinstituut in Kortrijk, daarna gaf hij les in het Sint-Vincentiusinstituut in Deinze en als laatste was hij aan de slag in het Ensorinstituut in Oostende. Piet was cultureel aangelegd en was actief bij het cultuurfonds, het Rodenbachfonds. Hij las ook veel boeken. Zijn karakter was zachtmoedig en hij leefde mee met zijn medemens. Hij was jarenlang chauffeur bij de Minder Mobielen Centrale en was vaste chauffeur van enkele inwoners van Mivalti. In augustus 2016 bouwde hij het rondrijden af door gezondheidsproblemen.

Piet is vader van twee kinderen: Stijn, die overleden is, en Lieven (Tracy Fung). Hij verwachtte zijn allereerste kleinkindje.

De plechtige uitvaartdienst vindt plaats in de decanale Sint-Pieterskerk, Krommewalstraat in Tielt, op zaterdag 7 april om 10.30 uur en wordt gevolgd door de plaatsing in de familiekelder op het stedelijk kerkhof. (NS/Uitvrt. Dhondt & Bockelandt)