Petanque staat centraal bij Rafaël en Monique te Waregem

Redactie KW

In de feestzaal Son Muna te Deerlijk vierden onlangs Rafaël De Smeyter en Monique De Witte, die aan het Gemeenteplein op een appartement wonen, in gezelschap van de familie en een afvaardiging van het schepencollege hun gouden huwelijksjubileum.

Raphaël en Monique leerden elkaar kennen op een bal in de namiddag in zaal ‘Onder den Toren’ op het Gaverke te Waregem en huwden op 5 april 1968 te Desselgem.

Raphaël werd geboren op 10 maart 1942 te Wortegem. Hij startte zijn beroepsloopbaan in 1957 in Weverij Van Neder en daarna volgde van 1985 tot 1998 Weverij Gebroeders De Witte. In 1998 is Raphaël welverdiend met brugpensioen gegaan en vanaf 1 april 2007 werd hij volledig op pensioen gesteld.

Vroegere hobby’s vinken zetten en wielertoerist. Nu sinds 1984 petanque als lid van de Koninklijke Petanqueclub De Bevers en Petanqueclub De Poedel.

Monique werd geboren op 22 oktober 1946 te Tielt. In 1968 tot 1984 was ze een zelfstandig bobijnster, van 1984 tot 1998 bobijnopzetster bij weverij Gebroeders De Witte en vanaf 1988 bij Van Glabeke. Daarnaast stond Monique in voor de zorg van het huishouden. In het huwelijk van Raphaël en Monique werden twee kinderen geboren Geert en Isabelle. Daarbij kennen ze de vreugde van twee kleinkinderen Jana en Jens. Op 1 januari 2007 is Monique welverdiend met pensioen gegaan.

Vroegere hobby’s en verenigingen als lid en leidster van/bij de Kroonwacht en de Chiro. Vandaag is ze baruitbaatster sinds 1985 van de petanqueclub De Poedels en de Koninklijke Pétanqueclub de Bevers.

Ze houden heel wat mooie herinneringen over aan het kamperen eerst met de campingcar en daarna met de caravan. Vooral in de streken van de cols uit de Tour de France, die dan ook allemaal beklommen werden met de fiets alsook aan de boerderijvakanties met de kinderen en kleinkinderen sinds 2002. Sinds 1985 is Monique voortrekster binnen de Pétanqueclub en reeds 33 jaar luisterend oor in de bar van Pétanqueclub De Bevers.

(YVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier