Paul en Francine zestig jaar gehuwd: “‘Het beste paardje’ viert diamant”

Paul en Francine vierden samen met hun familie hun zestigste huwelijksverjaardag. © JVGK
Redactie KW

Francine Biesbrouck en Paul Bossuyt werden afgelopen weekend ontvangen op het stadhuis om samen met hun familie hun diamanten huwelijksjubileum te vieren.

Het wiegje van Francine stond in 1934 klaar in Bissegem, dat van Paul in 1931 in Kortrijk. Hij leerde zijn Francine kennen via haar broer, al verliep de eerste kennismaking wel wat stroef. Zij wilde haar broer binnenlaten, maar zag Paul niet mee binnen komen. Hij kreeg de deur net niet tegen zijn neus.

Dat Francine haar man op die manier ontmoette, heeft veel te maken met haar moeder Zulma. “De beste paardjes worden van stal gehaald”, zei Zulma altijd, waarmee ze bedoelde dat haar dochter niet echt moest uitgaan en de ware haar wel sowieso zou vinden. Paul en Francine huwden op 7 september 1957 in het Kortrijkse stadhuis. Voor hun huwelijksreis sprong het kersverse echtpaar op de trein richting Dinant, later bezochten ze samen ook de wereldtentoonstelling in Brussel.

Met camper de wereld rond

Paul begon zijn loopbaan bij Carpentier in Kuurne, daarna ging hij aan de slag als veiligheidsexpert bij Bekaert. Na enkele jaren gaf hij zijn carrière een andere wending en werd hij leraar binnen de afdeling elektriciteit van het VTI Kortrijk. Francine studeerde haute couture en had jarenlang een winkel in de Voorstraat. Na de geboorte hun tweede kindje werd ze even huisvrouw, maar nadien ging ze toch opnieuw aan de slag. Als Avon-consulente bracht ze sieraden en cosmetica aan de man.

In zijn vrije tijd is Paul terug te vinden in zijn tuin, bij zijn volière en aquarium of op de fiets. Francine houdt vooral van koken, bakken en naaien. Samen op reis gaan, betekent volop ontspannen. Met hun camper bezochten ze al heel wat landen, de caravan aan zee is uitgegroeid tot hun vaste stekje.

De drie zoons zorgden dat ze de fiere moemoe en vava werden van zes flinke kleinkinderen. Het diamanten paar woont in de Morinnestraat. (VVK)