Oud-slager Aurèle Lefevre overleden in Kortrijk

Redactie KW

In de nacht van vrijdag op zaterdag is Aurèle Lefevre, de bekende oud-slager van Heule-Watermolen, overleden in wzc Ter Melle waar hij sinds vier maanden verbleef. Hij was getrouwd met Irène Meulebrouck die sinds twee jaar in Ter Melle opgenomen is.

Aurèle werd geboren in Bellegem. Samen met zijn broer Joël volgde hij een slagersopleiding. Joël vestigde zich in de Doorniksewijk. Aurèle ging eerst in de leer bij Richard Callewaert alias ‘Baskes’ op de hoek van de Heirweg. De dochter uit het nabijgelegen café De Abdij werd zijn echtgenote. Eind 1955 namen zij de slagerij Blanckaert over in de Watermolenwal recht tegenover de Sint-Godelievekerk in Heule-Watermolen. Na 32 jaar werd zoon Frank er zijn opvolger, waarna Aurèle en Irène in de Tinnegieterstraat in Kortrijk gingen wonen, ook grondgebied Heule-Watermolen. Aurèle was tot heinde en verre bekend voor zijn paté, gehakt en paardenvlees. Hij was een joviale man die graag tussen het volk was. Ook in het rusthuis had hij zich al goed aangepast. Naast zijn werk was zijn grote passie zijn tuin, die er altijd piekfijn bij moest liggen.

Hij was vader van drie kinderen: Geert (met Caroline Vandenheede, Heule), wijlen Rik (+2013) (met Dorine Libeer, Heule) en Frank (met Linda Dewitte, Heule). Hij had vijf kleinkinderen en acht achterkleinkinderen, van wie Géraud helaas overleden is. De afscheidsdienst rond de asurne heeft donderdag plaats in de aula van het crematorium Uitzicht in Kortrijk.

(NOM-Begr. Debonné)