Oekenaar Norbert Feys overleden

Redactie KW

Norbert Feys werd op 16 september geboren in Oekene als nakomertje in het gezin van drie kinderen van Henri en Godelieve Feys – Houthaeve.

Hij ging naar de lagere school in Oekene en op zijn veertiende ging hij werken in een schoenfabriek, waar hij op een bankje moest staan omdat hij te klein was. Hij werkte meerdere jaren in fabrieken tot hij als vrachtwagenchauffeur in de wegenbouw aan de slag kon. In 1970 kwam hij in de autotransportsector terecht, waarvan zeventien jaar bij de firma Labeeuw en daarna dertien jaar bij Raf Gheysen in Izegem. Na het dodelijk ongeval van Raf werkte Norbert de laatste vijf jaar van zijn loopbaan in diens transportfirma GDL in Rekkem als internationaal chauffeur.

Norbert had een dochter uit zijn eerste huwelijk Heidi, die op haar beurt getrouwd is met Mario Cardoen. Ze wonen in Moorslede en zijn de ouders van Kenny, verloofd met Kelsy Bostoen. Heidi was nog een pubertje toen zij en Norbert een gezin gingen vormen met Bera Sigfredsen, afkomstig uit Denemarken. Eerst woonden ze enkele jaren op een appartement langs de Rumbeeksesteenweg, waarna ze in 1985 naar hun eigen huis in de Koestraat verhuisden. Op zijn zestigste ging hij met brugpensioen en heeft nog twaalf jaar kunnen genieten van zijn vrijheid, de voetbal en de wielerwedstrijden op de televisie en soms ook ter plaatse. Norbert en Bera warenal 35 jaar een gelukkig paar en trokken ontelbare keren naar haar familie in Denemarken. Telkens genoten ze van hun verblijf daar en als grote autoliefhebber genoot Norbert van de rit naar ginder. Samen genoten ze van het goede leven in het algemeen, van de kleine dingen.

Zowel van een jaarlijkse vakantie op een camping in Frankrijk, als van een dagelijkse wandeling met zijn hondje en de praatjes met de buren onderweg. Hun laatste bezoek aan Denemarken dateert van begin maart voor de begrafenis van Bera’s moeder die 95 jaar geworden was. Na hun thuiskomst kreeg Norbert plots griep, een erg agressieve vorm met bacteriële infecties op zijn spieren en organen.

Na twaalf dagen in het ziekenhuis te hebben verbleven, is hij er op 5 april overleden. De uitvaartdienst vond plaats op donderdag 12 april in de St-Martinuskerk te Oekene. Na de crematie werd de asurn bijgezet op het urnenveld op de gemeentelijke begraafplaats. (EM)

Foto FEYS Norbert – bewerkt