Noëlla De Boevere en René Stillitano uit Aarsele vormen een gouden koppel

Noëlla De Boevere en René Stillitano werden samen met hun familie gehuldigd. © Foto WME
Redactie KW

Noëlla De Boevere en René Stillitano vierden hun gouden huwelijksjubileum. Het gelukkig paar werd door het gemeentebestuur uitgenodigd naar Huis Mulle de Terschueren, waar ze vele feliciaties en een glaasje bubbels mochten ontvangen.

Noëlla en René wonen in de Hogenhovestraat in Aarsele. Wanneer je er langsgaat, krijg je een warme ontvangst en hun deur staat dan ook voor iedereen open. Het koppel vierde zijn gouden huwelijksjubileum. “Ik ben opgegroeid in Aarsele en volgde er ook de lagere school”, vertelt Noëlla (69). “Ik vervulde mijn schoolplicht en daarna ging ik onmiddellijk aan het werk. Mijn eerste job vond ik in Brussel. Ik was aan de slag in een bakkerij en tijdens de werkdagen verbleef ik in onze hoofdstad. Op zondag kwam ik naar Aarsele. Na ruime tijd besloot ik om wat dichter bij huis te werken. Ik kreeg een job aangeboden bij Herion en Van Daele, een Aarseelse firma die ondergoed vervaardigde.”

Bij wzc Deken Darras

“Toen ons gezin uitbreidde met vier kinderen bleef ik thuis om het huishouden te doen. 20 jaar deed ik de was en de plas. Het moment was aangekomen dat mijn kinderen hun vertrouwde nestje verlieten en zo was er automatisch minder werk in het huishouden. Ik ging op zoek naar een leuke bezigheid en kwam aan een halftijdse job in het woonzorgcentrum Deken Darras bij de dienst onderhoud.”

Vier kleinkinderen

“Mijn geboortestad ligt iets verder en ik beleefde mijn jeugdjaren in Parijs”, gaat René verder. “Mijn ouders zijn van Italiaanse afkomst. Ik liep school in Parijs en aan de leeftijd van 15 jaar kwam ik met mijn ouders in België wonen. Tijdens mijn loopbaan werkte ik bij Renson in Waregem, bij textiel Walaert in Wakken en bij Erta-plastics in Tielt. Als laatste was ik klusjesman in het woonzorgcentrum Deken Darras. Mijn loopbaan was goed gevuld. Ik leerde Noëlla kennen in danszaal Tijl in Dentergem. Na ons huwelijk kwamen we in Aarsele wonen en kregen vier kinderen. Marino is overleden en dan is er nog Sara, Mara en Hanna. We hebben ook al vier kleinkinderen: Thiebo, Mattiello, Jarno en Lisa.”

(NS)