Maria Hindryckx (88) uit Torhout is overleden

Redactie KW

Maria Hindryckx is op 88-jarige leeftijd in het woonzorgcentrum Sint-Augustinus overleden, waar ze al een tijdje verbleef.

Vroeger woonde ze in de Hogestraat. Ze werd in Ichtegem geboren en was de weduwe van Arthur Desmet, die begin november vorig jaar gestorven is. Ze waren al sinds november 1954 getrouwd en kwamen in 1960 op ‘t Hoge wonen, waar ze een eigen huis hadden gebouwd. Maria was de moeder van Rik (en Dorine Blieck), wijlen Marijke (en wijlen Danny Sinnaeve), Gerda (en Frank Verhoye) en Hans (en Nele Vanthomme).

Haar kleinkinderen zijn Laure, Hanne, Malko, Femke, Silke, Arne, Niels, Luna, Jade en Amber. Maria wist wat hard werken was. Vele jaren – totdat de machines het overnamen – was ze voor handenarbeid op de nabije velden van boer Achiel Eeckloo te vinden. Zo kon ze haar gezin niet alleen liefde, maar ook financiële zekerheid geven. In de weinige tijd die overbleef, stortte ze zich op haar boeken – de betere literatuur. De afscheidsdienst heeft plaats op vrijdag 3 augustus om 10.30 uur in aula De Bron in de Oostendestraat 270.

(JS-Begr. Decombele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier