Mammie en opa van acht vieren gouden huwelijksverjaardag

Redactie KW

Guido Schoutetens en Josee Glabeke vierden onlangs hun gouden jubileum.

Guido werd in 1945 in Kortrijk geboren, een jaartje later zag Josee er het levenslicht. Guido leerde Josee kennen via zijn jongste zus Lieve. Hij moest in opdracht van zijn vader een oogje in het zeil houden bij hun uitstapjes, maar werd verliefd op Josee. Op 28 oktober 1967 trouwden ze in Kuurne. Daarna trokken ze met de trein op huwelijksreis naar het Zwitserse Lugano. Guido startte zijn loopbaan bij textiel Nuyttens in Deerlijk en maakte vervolgens carrière in de bank. Zo werkte hij 35 jaar bij Kredietbank en opende hij kantoren in Poperinge, Izegem, Blankenberge en Oostende.

De laatste 13 jaar was hij actief bij vastgoedkantoor Dewaele-Turner. Ook Josee startte haar carrière in de textielsector. Daarna was ze vijf jaar zelfstandig gerante van een chocolade- en pralinewinkel. Later werd ze huismoeder en zorgde ze voor een gezellige thuis voor de kinderen Geertrui, Koenraad en Diederik.

Guido was vroeger zeer sportief. Hij speelde bedrijfsvoetbal en ging regelmatig joggen. Nu gaat hij graag wandelen met Josee en geniet hij van een uitstapje naar zee. Sinds zijn pensioen doet hij samen met zijn vrouw vrijwilligerswerk in Sint-Vincentius en is hij lid van enkele gebedsgroepen en de kerkelijke bediening in de Sint-Michielsbeweging. Josee houdt vooral van fietsen, wandelen en shoppen.

Het gouden paar uit de Groeninghelaan is de trotse mammie en opa van acht kleinkinderen. (VVK/Foto JVGK)