Maman Iran en Baba Parviz klinken op vijftig jaar liefde

Asieh Mirfakhraei en Parviz Foroudi vierden hun vijftigste huwelijksverjaardag. © EDB
Redactie KW

Op donderdag 17 augustus werden Asieh Mirfakhraei en Parviz Foroudi op het stadhuis ontvangen om hun gouden huwelijksjubileum te vieren. Ze deden dat in het bijzijn van familie en vrienden.

Parviz Foroudi werd in 1936 in Arak in Iran geboren, Asieh Mirfakhraei zag er in 1950 het levenslicht. Ze werden aan elkaar voorgesteld door familie. Parviz was al even op zoek toen zijn broer hem vertelde om eens langs te gaan bij de familie van Asieh. Hij zou er niet alleen een mooi meisje ontmoeten, maar ook lekker eten voorgeschoteld krijgen.

Geen legerdienst

Aan zijn legerdienst ontkwam hij door een gelukkig toeval. Toen de kroonprins geboren werd op zijn verjaardag, werden alle mannen met diezelfde verjaardag vrijgesteld. In de zomer van 1967 stapten Asieh en Parviz in Iran in het huwelijksbootje. Na een klein privéfeest gingen ze op huwelijksreis naar Isfahan in het noorden van Iran, bekend om zijn prachtige Perzische architectuur. Asieh was huisvrouw in Iran. In België begon ze als zelfstandig uitbater en mede-eigenaar van Pïzza Maison in Izegem. Daarna werd ze chef-kok en mede-eigenaar van Funky Food in de Stationstraat.

Asieh Mirfakhraei en Parviz Foroudi in het bijzijn van familie en een delegatie van het stadsbestuur.
Asieh Mirfakhraei en Parviz Foroudi in het bijzijn van familie en een delegatie van het stadsbestuur.© EDB

Parviz was tot 1979 ambtenaar bij het ministerie van Financiën in Iran. Daarna was hij actief als fiscaal adviseur en CFO in een bedrijf voor veiligheidskleren en schoenen in Iran. In Kortrijk is hij ook actief in Funky Food. Parviz is een echte familieman en een harde werker. Hij is ook sportief. In Iran was hij kapitein van een volleybalploeg. Daarnaast houdt hij van auto’s, spelletjes, lezen en reizen.

Vier kleinkinderen

Asieh houdt enorm van kinderen en bloemen. Haar hobby’s zijn reizen, vooral cruises, en shoppen. Het gouden paar kreeg drie kinderen. Ze zijn de trotse ‘Maman Iran’ en ‘Baba Parviz’ van Daniel, Damien, Victor en Simon. (VVK)