Lizette en Raoul vieren zestigste huwelijksverjaardag

Samen met hun kinderen en kleinkinderen werd het diamanten koppel ontvangen op het stadhuis. © JVGK
Redactie KW

Raoul Vande Meulebroucke (91) en Lizette Pinnoo (83) uit de Dirk Boutsstraat vierden op woensdag 20 september hun diamanten huwelijksjubileum in het Kortrijkse stadhuis. Ze huwden op 20 september 1957 in Kortrijk.

Lizette en Raoul leerden elkaar kennen tijdens een cabaretvoorstelling in Kortrijk. Hun huwelijksfeest vond plaats in Hotel Du Nord. Daarna trok het pasgehuwde koppel op huwelijksreis naar de Azurenkust.

Raoul werkte in de bontzaak van zijn ouders in de Wijngaardstraat. Ondertussen startte hij met zijn zussen een nieuwkuisbedrijfje in Menen. In 1965 werd Raoul directeur bij bontzaak Bouckaert in Meulebeke. Hij breidde de zaak uit met een tweede bedrijf in de regio Antwerpen.

Charmy Couture

Lizette opende op haar 17de al een winkel in Knokke en twee jaar later startte ze een nieuwe zaak Charmy Couture in de Lange Steenstraat in Kortrijk. De winkel was tot ver buiten Kortrijk beroemd om suite- en bruidskledij. Ze runde de zaak vele jaren. Later deed ze dat samen haar dochter Mieke, die de zaak verderzette tot in 2005. Naast Mieke (59) hebben Raoul en Lizette ook nog een zoon Stefan (53). Jeroen, Nele, Zeger, Mathilde en Casper zijn hun vijf kleinkinderen.

Raoul en Lizette zijn lid geweest van de Universiteit Derde Leeftijd. Samen met vrienden heeft Raoul een petanqueclubje opgericht en via WhatsApp en Facebook volgt hij het doen en laten van de familie. Lizette hield van pianospelen, vooral samen met haar zus Rosanne. Ze kookt graag en lekker en geniet samen met Raoul van het leven. Het koppel reist ook graag. (EDB)