Liliane en Frans vieren 60-jarige huwelijksbruiloft

Frans en Liliane vieren 60 jaar huwelijk. (Foto Carlos)
Redactie KW

Frans Windels (83) en Liliane De Kimpe (79) uit de Boffonstraat zijn dit jaar 60 jaar getrouwd. Ze vierden hun jubileum op 16 juni in het bijzijn van het familie.

Frans is afkomstig uit Oostrozebeke en Liliane groeide op in Heule-Watermolen. Ze leerden elkaar kennen in de spinnerij in Kortrijk. “Ik werkte er overdag. Frans kwam in de nachtdienst werken. Ik moest hem opleiden en van het een kwam het ander. Het duurde niet lang vooraleer we een koppel vormden”, zegt Liliane. Een jaar later huwde het koppel. Eerst hielden ze vier jaar een café open in Deerlijk. Later verhuisden ze naar de Boffonstraat. “We kregen drie dochters en drie zonen. Liliane ging dus niet meer werken. Ik ging aan de slag in de Spano in Oostrozebeke. Ondertussen hebben we vier kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. We vormen een hechte familie”, vertelt Frans.

Via oud-burgemeester Noël Demeulenaere kwam Frans terecht in het wielermilieu. Hij was het manusje-van-alles van enkele wielerploegen. “Bij Collstrop of TVM waste ik de fietsen of de renners. Ik zorgde voor bevoorrading en maakte eten klaar. Ik was erbij bij alle grote koersen. In 1984 maakte ik mijn eerste Ronde van Frankrijk mee. Voor de koers reisde ik van de prachtige natuur in Australië tot de wolkenkrabbers in Amerika. Ik ben meneer Demeulenaere erg dankbaar dat ik die ervaring mocht meemaken”, meent Frans. Ondertussen volgt hij de koers vooral op de tv, terwijl Liliane er vaak op uittrekt. “Ik hou van een stapje te zetten, samen met mijn familie. Ik ga heel graag shoppen. Nu ik het nog kan, kom ik graag buiten”, zegt ze.

Liliane en Frans vormen nog altijd een gelukkig stel. “We hebben het geluk gehad altijd gezond te kunnen blijven. Het is heel belangrijk goed voor jezelf te zorgen. Nu genieten we van alle dagen die nog komen. Zo veel jaren zullen er immers niet meer overschieten”, besluit het koppel. (NVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier