Kortrijkse oud-schooldirecteur Jozef De Meester (86) overleden

© GF
Redactie KW

Jozef De Meester (86) is vorige week donderdag in wzc De Korenbloem in Kortrijk overleden. Hij was oud-directeur van het Sint-Amandscollege-Zuid. Na Laurent Willaert en Carlos De Leersnijder is hij in nog geen twee maanden tijd de derde collegedirecteur die overleden is.

Jozef De Meester, wiens vader kantoorhouder van de Kredietbank in Marke was, volgde middelbaar onderwijs aan het Sint-Amandscollege in Kortrijk en behaalde daarna het diploma van regent aan het Sint-Thomasinstituut in Brussel. Hij was eerst een twintigtal jaar leraar wiskunde en fysica aan het Sint-Amandscollege-Noord in Kortrijk, tot hij in 1973 benoemd werd tot onderdirecteur, waarbij hij samenwerkte met de directeurs Laurent Willaert en Henri Lannoy. In 1987 volgde Jozef De Meester dan priester Henri Sinnesael op als directeur van het Sint-Amandscollege-Zuid. Eind augustus 1993 ging hij met pensioen en werd opgevolgd door Jacques Buyck.

Hij was bekend als een zacht en minzaam man die als leraar moeilijke materie op een bevattelijke manier kon uitleggen. Hij is ook provinciaal voorzitter geweest van de onderwijsvakbond COV en had op dat vlak een grote dossierkennis. Na zijn pensionering was hij in het college nog vele jaren actief bij de oud-leerlingenvereniging en bij de vriendenkring van oud-directieleden. Ook was hij gewezen reserveofficier.

Jozef De Meester was getrouwd met Irène Haezebrouck en woonde in de Burgemeester Danneelstraat. In 2008 vierden ze hun gouden huwelijksjubileum. Hij was vader van twee kinderen: Katrien (met Chris Vervust, Wilrijk) en Jan (met Jo Maertens, Berchem). Hij had ook vijf kleinkinderen en één achterkleinkind. Een drietal weken geleden moest hij in het ziekenhuis worden opgenomen. Hij mocht daarna naar wzc De Korenbloem maar een dag later al is hij er gestorven.

De uitvaartdienst vindt plaats op vrijdag 23 februari om 11 uur in de Sint-Elisabethkerk in Kortrijk. (NOM)