Jeanni en Frans vieren diamanten huwelijksjubileum

Jeanni en Frans vieren hun diamanten jubileum. © HDV
Redactie KW

Frans De Simpelaere en Jeanni Waelkens, die aan de Stormestraat op een appartement wonen, werden door het schepencollege en de gemeenteraad ontvangen in het stadhuis ter gelegenheid van hun diamanten huwelijksjubileum.

Aangezien ze buren waren, kenden Frans en Jeanni elkaar van kindsbeen af. De vonk sloeg over op een avondje uit in Waregem, in één van de dansbars.

Frans De Simpelaere werd geboren op 15 mei 1935 in Anzegem. Op 14-jarige begon Frans als textielarbeider te werken bij de firma Steverlynck in Vichte. Vervolgens werkte hij als wever bij de firma André Coppens op de Heirweg in Anzegem. In 1963 startte Frans als zelfstandig thuiswever in de tapijtsector voor de firma Beaulieu, tot 1997. Na de textielcrisis was Frans nog twee jaar werkzaam bij Mc Three Carpets. Frans was korporaal bij het Belgisch leger, gedurende zijn legerdienst en mocht enkele eretekens in ontvangst nemen.

Frans was een vogelliefhebber en had een grote volières met tal van vogels en parkieten. Hij was ook voetballiefhebber. Frans hield ook van reizen naar de zon: naar Spanje, Frankrijk, Mallorca en later naar de Belgische kust, naar hun uitverkoren Middelkerke. Nu geniet hij van een paar keer per week een koffie gaan drinken op de markt met vrienden en op woensdag kaart hij op de Biest.

Kleine dingen

Jeanni Waelkens werd geboren op 17 februari 1937 in Anzegem. Op 14-jarige leeftijd begon Jeanni te werken bij de firma Steverlynck in Vichte, in de confectieafdeling. Daarna werkte ze als bobijnster in de weverij, bij de firma Vanneder in Nieuwenhove en bij de firma Vancoppernolle. In het huwelijk van Frans en Jeanni werd één zoon, Ronny, geboren.

Jeanni hield van reizen naar de zon en van de Belgische kust. Ze was ook een zeer goede kok en kookte graag als vrienden op bezoek kwamen. Nu geniet ze samen met haar man van het leven, na de vele werkuren in de weverij. Ze geniet net als haar man van de kleine dingen: een kaartje leggen op woensdag, een koffie gaan drinken, gaan eten, naar zee gaan en shoppen. Ze was vroeger lid van de KAV Anzegem. Nu is ze lid lid van Okra en de kaartclub op de Biest. (YVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier