Inès Calis overleden

Redactie KW

Kortrijkzane Inès Calis is na een ernstige ziekte op amper 47-jarige leeftijd overleden.

Inès Calis is op 47-jarige leeftijd in Brugge overleden. Ze werd in Kortrijk geboren en was de vrouw van Alex Delanglez, met wie ze in de Kriekenstraat in Assebroek woonde.

Inès was oorspronkelijk uit het gehucht ‘t Hoge in Kortrijk afkomstig en is getrouwd in het kerkje in Rollegem, waar nu de rouwdienst plaatsvindt. Ze was de zus van wijlen Yves (als kind overleden) en wijlen Filip (met weduwe Leen Bruggeman). Haar ouders zijn Robert Calis en Rosette Vandendriessche. Inès was van opleiding bachelor orthopedagogie en werkte als internaatsopvoeder aan de Scholengroep Sint-Rembertontpopte. Ze deed ook vrijwilligerswerk voor mensen in nood, maar bescheiden als ze was, hield ze dat stil.

Vorig jaar werd ze plots ernstig ziek. Na het pijnlijke verlies van haar broer in maart 2016 werd ook zij nu geconfronteerd met kanker. Ze vocht verbeten, praatte er open over en leek aan de beterhand. In september startte ze zelfs enthousiast het nieuwe schooljaar. Maar een paar weken geleden kreeg ze het slechte nieuws dat de vreselijke kwaal haar weer in de greep had. Velen zullen haar hard missen.

De uitvaart heeft plaats op zaterdag 28 oktober om 10.30 uur in de kerk van Sint-Antonius Abt in Rollegem. (JS – Begr. Stockman Kortrijk)