Heulse Denise Desmet (90) overleden in Lendelede

Redactie KW

Denise Desmet is vorige zaterdagmorgen op 90-jarige leeftijd overleden in het wzc Aksent in Lendelede. Ze was de echtgenote van Omer Vanackere die in 2004 overleden is, en woonde in de Beiaardstraat in Heule (Sente). Ze kampte met hartproblemen en moest in februari noodgedwongen naar een woon-zorgcentrum verhuizen.

Denise – officieel Denisia – is geboren in Langemark en kwam na haar huwelijk in Heule wonen. Samet met haar man was zij vlasnijveraarster. Ze kwam zelf ook uit een vlassersfamilie en was een geboren commerçante. Zij kregen drie kinderen: Luc (met Carl Grillet, Brugge), Patrick (weduwnaar van Griet Leconte, getrouwd met Sabine Vynckier, Izegem) en wijlen Katrien. Ze had twee kleinkinderen, David en Alice.

Tijd voor hobby’s had Denise niet. Wel had ze een grote verering voor Broeder Isidoor in Kortrijk die haar beschermheilige was. Denise was een sterke vrouw die ziektes en andere zware tegenslagen heeft moeten overwinnen. Het meest tragische was wel het overlijden van haar 14-jarige dochter Katrien in september 1981 toen er brand uitbrak in hun woning. Recenter was er het overlijden van haar schoondochter in 2004. En ook het overlijden van haar broer Wilfried anderhalf jaar geleden was een zware slag. Vorige week keek ze dan uit naar een mooie dag: het huwelijksfeest van kleindochter Alice zaterdag laatst. Het heeft niet mogen zijn: dezelfde ochtend is ze echter overleden.

De uitvaartdienst heeft niet plaats in haar parochiekerk Sint-Katharina (Sente) die door werken onbereikbaar is, maar in de Sint-Michielskerk in Kuurne op vrijdag 6 juli op 10.30 uur. (NOM)