Heulenaar Hugo Vanwynsberghe op 75-jarige leeftijd overleden

Hugo Vanwynsberghe © GF
Redactie KW

Hugo Vanwynsberghe uit de Hemelweg in Heule is vorige zaterdag 5 augustus op 75-jarige leeftijd overleden in het wzc Sint-Camillus in Wevelgem.

Geboren in Gullegem verhuisde Hugo als kind met zijn ouders naar de Oude Ieperseweg in Heule. Bij zijn huwelijk met Cécile Soete woonde hij eerst in de Kortrijksestraat en later in de Tientjesstraat in Bissegem. In 1985 is zijn vrouw op slechts 47-jarige leeftijd overleden. Hij hertrouwde in 1995 met Carine Parmentier uit Heule, sinds 1991 weduwe van Luc Mussly. Nadien woonden Hugo en Carine samen in de Hemelweg in Heule.

Op 14-jarige leeftijd ging Hugo bij het wasmachinebedrijf Lapauw in Heule werken. Later was hij een paar jaar vertegenwoordiger van hotelporselein en uiteindelijk werd hij verkoper bij Lecot in de Vierlinden in Heule. Door rugproblemen moest hij daar vervroegd stoppen. Hij had van alles verstand en er was niets waar hij geen oplossing voor kon verzinnen. Zo kon hij zich bezighouden met allerhande klusjes en ook voor de familie stond hij altijd klaar om te helpen waar mogelijk. Drie jaar geleden echter begon het met zijn gezondheid minder goed te gaan en ging hij geleidelijk achteruit en sinds december 2015 was hij opgenomen in het Wevelgemse woonzorgcentrum Sint-Camillus.

Uit zijn eerste huwelijk had hij vier kinderen. Hij had ook zeven kleinkinderen en één achterkleinkind. De uitvaartdienst heeft plaats op vrijdag 11 augustus om 10 uur in de Sint-Eutropiuskerk in Heule. (NOM-Begr. Debonné)