Heulenaar Edwig Maertens overleden

Redactie KW

Edwig Maertens is vijf dagen na zijn 75ste verjaardag in wzc Ter Melle overleden. Hij was de echtgenoot van Edith Dekeuwer, die ook in het rusthuis verblijft. Ze woonden vroeger op de hoek van de Kortrijksestraat en de Stijn Streuvelslaan.

Als zoon van een beroepsmilitair heeft Edwig, die in Kortrijk geboren was, in zijn jeugd op 13 verschillende plaatsen gewoond. Toen hij trouwde, woonde het gezin in de Gullegemsestraat in Heule, waar het jonge koppel nog een tijdlang inwoonde. In 1974 zijn ze dan naar de Kortrijksestraat verhuisd. Een groot deel van zijn loopbaan heeft Edwig als toldeclarant gewerkt, onder meer voor de transportondernemingen Vandenbogaerde en Coppin. Nadat in 1993 de grenzen waren opengegaan, is hij nog tien jaar buschauffeur geweest voor de firma Favere. Hij deed vooral toeristische trips in Noorwegen en de andere Scandinavische landen, waardoor hij doorgaans van april tot oktober in het buitenland was. Zijn echtgenote reisde hem wel eens achterna maar toen hij met pensioen ging, wilde zij ook wel een stukje van de wereld zien, en dat hebben ze nogal letterlijk opgenomen: in alle continenten hebben ze samen gereisd, tot Antarctica toe. Soms trokken ze drie keer per jaar op reis. Veel thuiszitten was ook niet aan Edwig besteed en wekelijks trok hij op zondagmorgen naar de Heulse karabijnschuttersclub Willem Tell. Hij is ook een tijd bestuurslid geweest van het Davidsfonds. Al een aantal jaren had hij gezondheidsproblemen en na een hersenbloeding werd hij medio 2015 in het wzc Ter Melle opgenomen, waarna zijn echtgenote enkele maanden later volgde.

Edwig was vader van drie kinderen: Wim (met Wendie Plessers, Oraisons, Frankrijk), Ann (met Bart Vaninghelandt, Kuurne) en Els (met Steve Vanhulle, Dadizele). Er zijn zeven kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. De afscheidsdienst vindt plaats op woensdag 28 februari om 10 uur in de Sint-Eutropiuskerk in Heule (NOM-Begr. Debonné)