Heulenaar Arsène Dewulf (76) overleden

Redactie KW

Arsène Dewulf is vorige zaterdag 19 mei rustig thuis overleden, zoals het zijn wens was. Een jaar geleden was hij ziek gevallen. De laatste weken kreeg hij palliatieve thuiszorg. Hij was getrouwd met Noëlla Hollevoet en woonde in de Waterhoek op Heule-Watermolen.

Hij was geboren en groeide op in Ardooie en werkte eerst in de vlassector, ging onder meer slijten in Wallonië. Daarna werkte hij in de metaalsector bij de firma Rob in Ardooie. Uiteindelijk ging hij aan de slag bij Electrabel (nu Eandis), eerst in Roeselare, om daarna te promoveren tot chef in Kortrijk. Daardoor verhuisde het gezin 40 jaar geleden naar een nieuwbouw in Heule. Arsène was onder meer bekend voor het installeren van de buitenverlichtingen van kerken. Hij ging 18 jaar geleden met pensioen. Behalve met het onderhoud van zijn tuin, waarmee hij geregeld in de prijzen viel, hield hij het verder rustig.

Arsène was vader van de (onafscheidelijke) tweelingdochters Marleen en Katleen die in 1995 op dezelfde dag getrouwd zijn met de Gullegemse tweelingbroers Philippe en Stephane Soete. Ze wonen alle vier samen in Bissegem en runnen ook al vele jaren in de Heulsestraat samen het restaurant met de passende naam Quatre Quarts.

De afscheidsdienst heeft op vrijdag 25 mei om 10 uur plaats in Sint-Godelievekerk in Heule-Watermolen. Het lichaam van Arsène wordt na de crematie toevertrouwd aan de natuur op de strooiweide van de begraafplaats van Heule-Watermolen. (NOM-Begr. Depoorter)