Gouden koppel Rafaël en Monique zijn dol op kamperen

Raphaël De Smeyter en Monique Dewitte, op de foto met kinderen en kleinkinderen, vierden hun gouden jubileum in Sol Muna in Deerlijk. © MVW
Redactie KW

Rafaël De Smeyter en Monique De Witte, die aan het Gemeenteplein op een appartement wonen, zijn 50 jaar getrouwd. Dat vierden ze in de feestzaal Son Muna in Deerlijk. Het gouden echtpaar gaat heel graag kamperen.

Raphaël en Monique leerden elkaar kennen op een bal in de namiddag in zaal ‘Onder den Toren’ op het Gaverke in Waregem en trouwden op 5 april 1968 in Desselgem.

Raphaël werd geboren op 10 maart 1942 in Wortegem. Hij startte zijn beroepsloopbaan in 1957 in Weverij Van Neder en daarna volgde van 1985 tot 1998 Weverij Gebroeders De Witte. In 1998 ging Raphaël met brugpensioen en vanaf 1 april 2007 werd hij volledig op pensioen gesteld. Vroeger ging hij vinken zetten en was hij wielertoerist, maar sinds 1984 speelt hij petanque bij twee clubs: de Koninklijke Petanqueclub De Bevers en petanqueclub De Poedels. Monique werd geboren op 22 oktober 1946 in Tielt. Van 1968 tot 1984 was ze een zelfstandig bobijnster, daarna was ze bobijnopzetster bij weverij Gebroeders De Witte en vanaf 1988 bij Van Glabeke.

Daarnaast stond Monique in voor de zorg van het huishouden en voor hun twee kinderen Geert en Isabelle, later kwamen er ook nog twee kleinkinderen bij: Jana en Jens. Sinds 1 januari 2007 is Monique met pensioen.

Monique was vroeger lid en leidster bij de Kroonwacht en de Chiro. Vandaag is ze baruitbaatster en dit sinds 1985 van petanqueclub De Poedels en van de Koninklijke Pétanqueclub de Bevers.

Kamperen

Beiden houden heel wat mooie herinneringen over aan het kamperen. Vroeger trokken ze er op uit met de campingcar en daarna met de caravan. Vooral in de streken van de cols uit de Tour de France, die dan ook allemaal beklommen werden met de fiets. Sinds 2002 genieten ze ook van de boerderijvakanties met de kinderen en kleinkinderen.

Monique is sinds 1985 ook actief binnen de petanqueclub en reeds 33 jaar een luisterend oor in de bar van de Koninklijke Petanqueclub De Bevers. (YVW)