Gouden huwelijk voor Christine en Jacques Verhaeghe

Christine en Jacques vierden hun gouden huwelijk. (Foto HDV)
Redactie KW

Jacques Verhaeghe en Christine Despriet, die aan de Spoorweglaan in Sint Eloois-Vijve wonen, werden door een afvaardiging van het schepencollege op het aperitief uitgenodigd in het stadhuis van Waregem voor de viering van hun gouden huwelijksjubileum.

Jacques Verhaeghe is een rasechte Waregemnaar. Hij werd er geboren op 13 oktober 1946 en liep er ook school en studeerde af als industrieel ingenieur in de bouw. Hij startte zijn beroepsloopbaan op 1971 als projectleider bij wegenwerken Gebroeders Verhaeghe in Waregem, om na één jaar bijna een kwarteeuw tot 1994 projectleider te worden bij metaalbouw Vuylsteke in Meulebeke. Dan was hij actief in verschillende landen zoals tot 1981 in Saoedi Arabië, daarna tot 1986 in Nigeria, van 1986 tot 1987 in Israël, dan zeven maanden in Libië, in 1987 in Engeland en van 1988 tot 1994 in Duitsland. Om ten slotte in 1994 bij bouwonderneming Damman in Deerlijk te werken als verantwoordelijke logistiek, inkoop en productie.

Atletiekkampioen

Vroeger was zijn hobby atletiek waar Jacques veel medailles sprokkelde, onder meer op de 1.500 meter. Vroeger was hij lid van de Chiro en WAC atletiek Waregem. Christine Despriet werd geboren op 1 februari 1947 in Kortrijk. Na haar studies begon ze in 1964 tot 1975 te werken bij de confectiefirma Van den Bossche in Kuurne. Vanaf 1975 is Christine thuisgebleven voor de opvoeding van dochter Bianca. Jacques en Christine, die elkaar hadden leren kennen in de dancing Tijl in Kortrijk, hebben ook een kleinkind, Yasmine. Het echtpaar houdt heel wat mooie anekdotes over aan reizen: aan de uitnodiging op het feest samen met de koning van Saoedi-Arabië Abdoel Aziz, de Spaanse koning Juan Carlos en koningin Sofia en aan de vele avonturen in Nigeria, hebben ze topherinneringen. (YVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier