Goud voor Roger Dumon en Mariette Luyckx uit Bissegem

Als een gouden echtpaar werden Roger Dumon en zijn vrouw Mariette Luyckx op het gemeentehuis stadhuis gehuldigd. © JVGK
Redactie KW

Roger Dumon (79) en Mariette Luyckx (78) vierden vrijdag hun gouden huwelijksjubileum in het Kortrijkse stadhuis. Ze werden er met hun kinderen en kleinkinderen feestelijk ontvangen.

Roger en Mariette leerden elkaar op een Sint-Elooisfeest kennen. Ze trouwden op 8 maart 1968 voor de wet. Het kerkelijke huwelijk vond plaats in Bissegem op 11 mei 1968. Daarna volgde een feest in Feestzaal Troubadour in Bissegem. De huwelijksreis ging drie dagen naar Terneuzen.

Roger was zelfstandig aannemer. Hij metste, vloerde en deed verbouwingen. Mariette werkte voor haar huwelijk op de hoeve van haar ouders. Zij was de oudste van vier kinderen en haar vader was vroeg overleden.

Na haar huwelijk werd Mariette huisvrouw. Ze houdt van wandelen en fietsen en gaat naar de bijeenkomsten en vergaderingen van Neos en van KVLV. Ze doet ook vaak uitstappen mee. Roger en Mariette genieten ook telkens van hun jaarlijkse reis. Roger begon aan zijn 33ste als duivenmelker, maar omwille van gezondheidsredenen moest hij daarmee op zijn 76ste stoppen.”

Het koppel heeft een dochter Filo (46). Zij is getrouwd met Sven Bossu. Lander (14) en Flore (11) zijn de kleinkinderen. Roger en Mariette wonen in de Driekerkenstraat.

(EDB)