Goud voor Noël Veranneman en Liliane Deceuninck uit Roeselare

(Foto Jos) © (Foto Jos)
Redactie KW

Noël Veranneman en Liliane Deceuninck stapten vijftig jaar geleden op 6 april 1968 in het huwelijksbootje. Voor die gelegenheid werden ze feestelijk onthaald op het stadhuis in Roeselare en zetten het feest verder met hun familie en vrienden in zaal Orchidee.

Noël werd geboren op 14 december 1944 in de Verbrandhofstraat. Door de woelige oorlogsjaren verhuisden zijn ouders regelmatig maar kwamen uiteindelijk in de Kwadestraat wonen toen zijn vader veldwachter werd.

Liliane zag het levenslicht op 31 januari 1947. Haar wiegje stond in de Vijfwegenstraat. Op haar veertiende verhuisden ze naar de J. Delbaerestraat.

Onafscheidelijk

De jubilarissen leerden elkaar kennen tijdens het bruiloftsfeest van haar zus. De vonk sloeg over en ze werden onafscheidelijk. Ze trouwden op 6 april 1968 en woonden enkele jaren in de ‘s Gravenstraat tot ze in 1974 naar hun woning verhuisden in de Staakmolenstraat.

Noël studeerde zeven jaar in Aalst en behaalde nadien zijn diploma regent Nederlands, Geschiedenis en Godsdienst aan de Middenschool St.-Rembert in Torhout. Na een interim van een jaar in het VTI, werkte hij zijn hele loopbaan als leerkracht in het Dominiek Savio Instituut in Gits.

Liliane kon na haar middelbare studies aan de slag als bediende bij de firma Vandemoortele. Ondertussen volgde ze avondlessen boekhouden, talen en steno dactylo. Als boekhoudster werkte ze bij verschillende grote bedrijven zoals, Boro, Wavin, Haco, Terca. Momenteel werkt ze bij Euro-frost in Heule.

Hun liefde werd bezegeld met de geboorte van hun twee kinderen Martine getrouwd met Bart Goderis en Jan met Hilde Baelen. De vier kleinkinderen Brik en Emma Goderis en Laura en Guillaume Veranneman maken hun geluk kompleet.

Kunst Veredelt

“Muziek en zingen is een gezamenlijke passie” aldus het koppel. “Vijftig jaar zongen we samen in het St.-Jozefskoor en sinds 2010 in het H.-Hartkoor. Bij Kunst Veredelt speelden en zongen we acht jaar operette en musicals.

” Noël is eveneens dirigent van het Vincentkoor van wzc Vincenthove waar ik lid ben van het koor”, voegt Liliane er aan toe. De jubilarissen zitten nog vol plannen en hopen verder op een goede gezondheid. (EM)