Goud voor Maurice Van Reckem en Christiane Cappon: “Graag naar de cinema”

Maurice Van Reckem (76) en Christiane Cappon vierden met de familie hun huwelijksjubileum. © JVGK
Redactie KW

Maurice Van Reckem (76) en Christiane Cappon (72) uit de Bissegemsestraat vierden met de hele familie hun gouden huwelijksjubileum.

In maart 1966 woedde er een hevige brand naast café ‘t Perelke waar Christiane werkte. Maurice ging een paar dagen later nog eens kijken en dronk een glaasje in het café. Hij liet zijn oog vallen op Christiane en was meteen verkocht.

Het koppel trouwde twee jaar later op 19 januari in het stadhuis en daarna in de kerk van Bissegem. Het koppel kreeg met Caroline (49), Annick (48) en Carine (46) drie dochters. Ze zijn ook de trotse (over)grootouders van negen kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

voetbalsupporter

Maurice werkte als 14-jarige al als brouwersgast bij brouwerij Bekaert in Kortrijk. Hij werkte er – met uitzondering van zijn jaar legerdienst – tot de sluiting in 1961. Dan werkte hij twee jaar in de dakpannenfabriek Pottelberg. Vervolgens ging hij aan de slag bij stad Kortrijk, waar hij instond voor de netheid van de straten en de ruimdienst.

In 1965 werd hij beroepsbrandweerman. Hij oefende deze job uit tot zijn pensioen in 2001. Christiane begon met werken op haar 16de in een naaiatelier. Van haar 18de tot Caroline geboren werd bestelde ze in café ‘t Perelke op de Grote Markt in Kortrijk. Ze is een trouwe voetbalsupporter van haar kleinkinderen en ook een grote KVK-fan.

Maurice ging graag hengelen in Boezinge en vroeger vaak tot twee keer per week naar de cinema. Ook kaarten was een van zijn hobby’s. Sinds zijn pensioen lost hij graag woordpuzzels op en knapt hij regelmatig thuis en bij zijn kinderen en kleinkinderen klusjes op. (EDB)

1500