Goud voor Ludgarde Opsomer en Luc Sioen: “We moesten altijd om 21 uur thuis zijn”

We zien zitten jubilarissen Luc Sioen en Ludgarde Opsomer, omringd door hun familie. © JVGK
Redactie KW

Luc Sioen (73) en Ludgarde Opsomer (72) vierden op zaterdag 4 november hun gouden huwelijksjubileum in Heule. Het koppel woont in de Pastoor Diericklaan in Bissegem.

Luc en Ludgarde waren allebei benjamins in hun familie. Hij was de jongste van zeven en zij de jongste in een gezin van vier kinderen. “We leerden elkaar kennen op een dansavond met vrienden in zaal Troubadour in Bissegem”, vertellen ze. “Jammer genoeg moesten we van vader altijd om 21 uur thuis zijn.”

Het stelletje trouwde op 27 oktober 1967 voor de wet en de dag nadien voor de kerk. Het trouwfeest vond plaats in ‘t Waaihof in Kortrijk. Er werd de hele nacht gedanst. Het koppel kreeg met Charline (48) en Evelyne (45) twee dochters. Arthur is hun kleinzoon.

Groene vingers

Luc werkte al van toen hij 15 jaar was. Hij was zetelgarnierder. Hij is ook sportief en houdt van fietsen en wandelen. Luc heeft ook groene vingers en doet niets liever dan zijn tuintje onderhouden.

Ludgarde, die tien jaar bij Bonnetrie Pierens-Vanackere werkte, stopte na de geboorte van de eerste dochter met werken om het huishouden op zich te nemen. Ze zorgde ook een hele tijd voor haar ouders.

Vele jaren was Ludgarde lid van KAV. Nu doet ze vrijwilligerswerk in de parochie.

Het koppel gaat graag eten of een terrasje doen in Kortrijk. Vroeger stonden Europese reizen op het programma. Nu gaan onze jubilarissen nog regelmatig naar zee met hun kleinzoon. (EDB – foto JVGK)