Freddy en Lieve vieren gouden huwelijksjubileum

Freddy De Vos en Lieve Lefebvre zijn sinds 29 april een gouden echtpaar. © JVGK
Redactie KW

Was Freddy De Vos niet van huis weggelopen om een stapje in het uitgangsleven te zetten, dan had hij Lieve Lefebvre wellicht niet ontmoet. Maar hij deed dat dus wel. Er volgde een huwelijk en een halve eeuw later viert het echtpaar hun gouden jubileum.

Freddy werd in 1945 in Kortrijk geboren, het wiegje van Godelieve – Lieve – stond datzelfde jaar klaar in Zwevegem. Ze leerden elkaar in 1966 kennen in de Dancing Tijl. Freddy was thuis weggelopen en zijn vader is hem nog in de dancing komen halen. De zondag daarna stond hij bij Lieve aan de voordeur en het was meteen beklonken.

Freddy en Lieve trouwden op 29 april 1968 voor de wet in Zwevegem en op 1 mei voor de kerk. Ze vierden feest in de Bolsius. Daarna trokken ze op huwelijksreis naar Mayenhoven in Oostenrijk. Freddy begon zijn loopbaan in 1961 bij de spoorwegen. In 1967 ging hij aan de slag bij de politie van Kortrijk. Hij werd er in 2003 hoofdinspecteur en dat bleef hij tot aan zijn pensioen. Lieve werkte als arbeidster in de textielindustrie.

Het gezin werd gezegend met Franky en dochters Katrien en Els. Freddy voetbalde en volleybalde vaak bij de politie. Hij speelde bij het toneel Vanmaerland en was er ook tien jaar voorzitter. Hij is bovendien heel geëngageerd op de parochie en is nog bestuurslid bij de RWB. Lieve houdt van wandelen en fietsen en zet zich ook in voor de parochie. Het gouden paar woont in de Gentsesteenweg. Ze zijn de fiere opa en oma van Christel, Quinten, Marie, Willem, Emmely en Jelle. (VVK)