Feest voor gouden koppel Daniël Vergote en Rita Braeckevelt uit Tielt

Daniël Vergote en Rita Braeckevelt vierden hun jubileum met de familie. © Foto Nele
Redactie KW

Daniël Vergote en Rita Braeckevelt delen al 50 jaar liefde en leed. De jubilarissen werden uitgenodigd naar Huis Mulle de Terschueren, waar ze een drankje aangeboden kregen.

“Ik ben afkomstig van Wontergem en kom uit een gezin van vier kinderen”, vertelt Daniël Vergote (71). “Ik liep in Wontergem school tot aan de leeftijd van 14 jaar. Na mijn schoolperiode kon ik aan de slag bij Maertens in Wontergem, waar ik paardenverzorger was. Ik werkte er zeven jaar. Na mijn huwelijk ging ik uit werken in Brussel in de bouw. In de beginjaren reisde ik met de trein heen en weer en dat waren toen lange werkdagen. Iets later vond het vervoer plaats met de camionette.”

Rita Braeckevelt (72) werd geboren in Forchies-la-Marche. “Ik maakte heel wat mee tijdens mijn jeugdjaren”, zegt ze. “Mijn mama is gestorven bij mijn geboorte en zo heb ik mijn mama nooit gekend. Ik groeide als enig kind op bij mijn meme in Grammene. Ik ging naar Aarsele naar school en volgde ook de naaischool. Ik studeerde tot de leeftijd van 18 jaar en bleef daarna thuis om het huishouden te doen en voor mijn meme te zorgen.”

Vijf kleinkinderen

“Ik leerde Daniël kennen via mijn vroegere buur”, gaat Rita verder. “We waren een goed koppel en besloten om in het huwelijksbootje te stappen. Onze eerste thuis vonden wij bij mijn meme. We woonden daar enkele jaren in. In het jaar 1977 trokken we naar Tielt, naar de Tulpenlaan. Ons gezin werd uitgebreid met drie kinderen. Tom is gehuwd met Leen Dewaele, Cleff met Annick Wielfaert en Dave met Katrien Polfliet. Intussen zijn we de trotse grootouders van vijf kleinkinderen: Stan, Wart, Daphne, Mathias en Thomas.”

“Daniël is sportief aangelegd en gaat graag fietsen. Hij is lid van Okra Sport. Daarnaast is hij een echte zeeman. Een uitstapje naar de zee is dan ook echt zijn ding. Ik ben muzikaal aangelegd. Ik ben lid van de zangkoren Amuzang en De Notenkrakers. Naast het zingen ben ik een keukenprinses. Ik kook dolgraag en een taart bakken hoort daar bij.”

(NS)