Eric De Brabandere uit Tielt is overleden

Redactie KW

Eric De Brabandere is onverwacht thuis overleden op vrijdag 18 mei. Hij werd geboren op 27 december 1941 in Tielt. Hij was de echtgenoot van Marie-Hélène Mannens, die in 2004 overleed. Eric woonde in de Driesstraat in Tielt.

Tijdens zijn loopbaan was hij schrijnwerker. Hij werkte in dienstverband bij een bouwbedrijf en de meeste jaren werkte hij als schrijnwerker bij stad Tielt. Eric was lid van Neos Tielt en van Okra Schuiferskapelle. Hij was een actief kaartspeler. In zijn vrije tijd kon hij genieten van zijn tuin en van de planten. Eric was een zachtmoedig en eenvoudig mens. Hij was eerder stil en had een luisterend oor. Zijn medemens helpen deed hij met hart en ziel. Toen hij zijn vrouw verloor, bleef hij optimistisch door het leven gaan en hield hij zich sterk. Hij was vader van twee kinderen: Véronique (Frank Vanhove) en Dominiek (Mireille Van Steenkiste). Hij had vier kleinkinderen: Stien, Lenie, Thijs en Tuur.

De uitvaartdienst vindt plaats op zaterdag 26 mei om 10.30 uur in de aula van funerarium Viaene-Vinckier langs de Pittemsesteenweg 39 in Tielt. Na de dienst volgt de bijzetting in het graf op de begraafplaats van Schuiferskapelle. (NS/Uitvrt. Viaene-Vinckier)