Edgard en Rolanda vieren diamant: “Vonk sloeg over op de dansvloer van het Pirroen”

© JVGK
Redactie KW

Edgard Joos en Rolanda Viaene vierden op 27 september hun zestigste huwelijksverjaardag.

Rolanda Viaene werd in 1935 in Torhout geboren, Edgard Joos zag het levenslicht drie jaar eerder in het Franse Halluin. De jubilarissen leerden elkaar kennen in het Pirroen. Ze waren beiden aan het dansen toen de vonk plots oversloeg. Op 27 september 1957 trouwden ze in het stadhuis van Moeskroen, het kerkelijk huwelijk volgde op 3 oktober.

Edgard was zijn hele loopbaan zelfstandig. Hij begon als schrijnwerker en verkocht ook meubelen. Daarna startte hij een weverij. De weverij evolueerde verder in een nieuwkuisbedrijf. Wat later begon Edgard als handelaar in auto-onderdelen. Hij sloot zijn carrière af als uitbater van een tankstation. Rolanda heeft altijd meegeholpen met Edgard. Hij houdt van rekenen en tellen, maar tijdens zijn loopbaan kwam hij weleens gek van de belastingen die hij moest betalen. Een lekkere Westmalle kan hem dan weer bekoren. Rolanda gaat graag wandelen met de hond. Net als Edgard drinkt ze af en toe een glaasje.

Edgard en Rolanda kregen twee dochters, Corinne en Catherine. Ze zijn de trotse opa en oma van Maxime, Julien en Adrien. Het diamanten paar woont in de Doorniksestraat. (VVK)