Eddie en Roseke vieren vijftigste huwelijksverjaardag

Eddie en Roseke vierden samen met hun familie hun vijftigste huwelijksverjaardag. © JVGK
Redactie KW

Eddie Van Maele en Roseke Peel leerden elkaar kennen op een koude nieuwjaarsnacht. Ze vielen niet alleen voor elkaar, maar ook op de grond.

Eddie werd in 1941 in Tielt geboren, het wiegje van Roseke stond twee jaar later klaar in Kortrijk. Ze leerden elkaar kennen op nieuwjaarsavond 1962, op een feest bij gemeenschappelijke vrienden in Torhout. Ze dansten tot ‘s morgens vroeg en wandelden daarna samen naar het station. Het was zodanig koud en glad dat ze niet alleen op elkaar vielen, maar ook op de grond. Op 20 april 1968 trouwden ze voor de wet in Kortrijk.

Twee weken later stonden ze voor het altaar in de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Nadien volgde een feest en daarna trokken ze nog richting Papestraat om door te gaan tot in de vroege uurtjes. Zonder slaap gingen ze naar Brussel om op huwelijksreis te vertrekken naar Griekenland, Dubrovnik en Rome. Eddie was zijn hele carrière actief in het familiebedrijf Van Maele Weavers. Roseke werkte als binnenhuisarchitecte bij Van Oost aan de Louisalaan in Brussel. Na haar huwelijk besloot ze thuis te blijven om zich te ontfermen over het gezin.

Eddie was een harde werker waardoor er weinig tijd overbleef voor hobby’s. Nu doet hij aan sport om in vorm te blijven en hij houdt van cultuur in het algemeen. Roseke is een bezige bij die graag wandelt, fietst, tuiniert, knutselt en kookt. Tegenwoordig speelt ze veel en graag bridge met vrienden en vriendinnen. Ze gaat ook regelmatig met Eddie naar Oostende om te genieten van de zee maar ook om dochter Julie en kleinkind Django te bezoeken. Het gouden paar woont in de Koningin Elisabethlaan. (VVK)