Echtgenote van professor Frans Van Cauwelaert overleden

Redactie KW

Vorige zondag is Mia Bafort, echtgenote van wijlen prof. Frans Van Cauwelaert, op 78-jarige leeftijd in Koksijde overleden. Ze kampte al een aantal jaren met gezondheidsproblemen.

Mia is geboren in Eeklo en van opleiding laborante, beroep dat ze ook heeft uitgeoefend, maar nadien koos ze voor de opvoeding van haar kinderen. Ze was jarenlang vrijwilligster bij Kind & Gezin en was onder meer lid van De Zilveren Passer en de Marnixring.

Haar echtgenoot Frans Van Cauwelaert de Wyels, stamde uit een bekende Brabantse familie. Hij was onder meer een neef van Greta Van Cauwelaert (echtgenote van wijlen burgemeester Emmanuel de Bethune van Kortrijk) en van de bekende journalist Rik Van Cauwelaert. Hij was vernoemd naar zijn grootoom minister Frans Van Cauwelaert. Hij was doctor in de landbouwwetenschappen en kwam doceren aan de Kulak in Kortrijk, waar hij vele jaren hoogleraar was. In de zomer 1991 werd hij tot rector van de Kulak verkozen. Toen hij begin oktober het ambt officieel zou aanvatten, overleed hij echter de nacht ervoor aan een hartaanval. Hij was slechts 52 jaar oud.

Mia Bafort was moeder van drie kinderen: Sara is dierenarts in Ieper, Karolien is hoofdredacteur van het tijdschrift Nest en Jan is orthopedisch chirurg in Kortrijk. Zij had ook zes kleinkinderen. Ze woonde in de Cyriel Verschaevestraat in Marke. De uitvaartdienst vindt plaats in de kapel van O.-L.-Vrouw ten Spieghele in Marke op zaterdag 24 februari 2018 om 11 uur, waarna ze begraven wordt op het kerkhof van Marke bij haar echtgenoot. (NOM)