Diamanten liefde van Gilbert en Rose-Anne ontstond in dancing Het Keldertje

© Davy Coghe
Redactie KW

Gilbert Dumoulin (geboren op 30 december 1934) en Rose-Anne Lescrauwaet (geboren op 8 maart 1936 in Brugge) vierden hun diamanten huwelijksfeest in restaurant Lodewijk van Male.

Het koppel leerde elkaar kennen in dancing Het Keldertje in de Philipstockstraat. Op het bal van de witte lintjes in het Strijdershuis in de Hallestraat werden ze een paar. Daarna trouwde ze. Patricia en Ann zijn hun twee dochters. Intussen hebben Gilbert en Rose-Anne vier kleinkinderen met Liselotte, Sabrina, Ilse en Sanne en vier achterkleinkinderen met Ferre, Tobe, Lara en Naëlle. Er is al een vijfde achterkleinkind op komst. In vrouwelijke lijn zijn er twee viergeslachten.

Munitiedepot

Gilbert ging na zijn schooltijd aan de slag bij het leger. Hij was achtereenvolgens gekazerneerd in Heverlee, Doornik, Zwijndrecht, Eeklo en eindigde zijn loopbaan in het munitiedepot in Zedelgem. Hij was onderofficier-munitiespecialist. Op 54-jarige leeftijd kon hij met pensioen gaan. Rose stond als huisvrouw in voor de opvoeding van haar twee dochters. Jaarlijks trok het koppel met de kinderen op reis, meestal naar de bergen. Ook de moeder van Rose ging mee. Patricia en Ann hebben nog heel wat mooie herinneringen aan die reizen. Voor Rose was het wekelijks op vrijdagavond vaak lang wachten met het eten tot Gilbert terug thuis was van zijn werk. Hij bleef graag hangen met collega’s om de werkweek af te sluiten. Nu houden de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen van de familiebezoekjes waarbij steevast een goed glas gedronken wordt. Ze kunnen ook rekenen op de hulp van Gilbert en Rose. Burgemeester Renaat Landuyt ging het koppel namens het stadsbestuur feliciteren met het diamanten huwelijksjubileum. (SR)