Diamanten huwelijksgeluk voor Noël en Georgette in Roeselare

(Foto Jos) © (Foto Jos)
Redactie KW

Zestig jaar geleden gaven Noël Verbrugghe en Georgette Terrijn elkaar het jawoord. Naar aanleiding van hun diamanten bruiloft waren ze op zaterdag 28 april te gast in het stadhuis waar ze in de bloemetjes werden gezet.

Noël Verbrugghe (83) groeide op als jongste van vijf kinderen in Passendale waar zijn ouders een kruidenierswinkel uitbaatten en zijn vader de melkronde deed. Toen hij 12 was, verhuisden ze naar een boerderijtje in Merkem. “Tijdens mijn legerdienst werd ik onderofficier in Vilvoorde en deed dan nog een jaar dienst als sergeant in Bergen. Aansluitend deed ik examen voor de Rijkswacht en begon op 1 oktober 1956 in Elsene”, aldus Noël. Georgette Terrijn (83) was de oudste dochter in het gezin van zeven meisjes en één jongen en woonde in Westrozebeke waar ze ook naar de lagere school ging. Na één jaar les in naaien ging ze op haar 14de werken in het huishouden van Dr. Mullier een huisarts in haar geboortedorp. “Ik woonde nochtans maar een vijftal minuten verderop, maar toch moest ik inwonen”, vertelt Georgette.

Rijkswachter

De jubilarissen leerden elkaar kennen tijdens een dansmiddag in Poelkapelle, de zondag nadien sloeg de vonk over in het Munchenhof in Langemark. Na een vrijage van vijf jaar beloofden ze elkaar eeuwige trouw op 26 april 1958. Door zijn werk als rijkswachter woonden ze achtereenvolgens vijf jaar in Ledeberg, drie jaar in Gent en zeven jaar in Watou. “Voor de kinderen verkoos ik Roeselare als werkplaats”, zegt Noël. “Ze hadden er meer mogelijkheden zich te ontplooien.” Ze huurden eerst drie jaar een woning in de Batavialaan en kochten dan hun woning in de Lierstraat. Hun twee zonen Johan en Filip zijn respectievelijk getrouwd met Martine Dewulf en Mireille Vandenbussche. Intussen zijn er drie kleinkinderen: Jurgen, Diëgo en Ciëntha. In hun vrije tijd houden de jubilarissen ervan een kaartje te leggen met vrienden, ze gaan op familiebezoek en verder onderhouden ze hun tuin. Na hun ontvangst op het stadhuis gingen ze samen met hun gezin eten bij de Chinees waar het startschot naar briljant werd gegeven.

(EM)