Diamant voor Maurice en Madeleine

De jubilarissen, samen met de familie en een afvaardiging van het stadsbestuur. (Foto HDV)
Redactie KW

Maurice Van den Bossche en Madeleine T’Jollyn uit de Holstraat vierden hun diamanten huwelijksjubileum. Op 1 mei 1958 stapten ze in Nieuwenhove in het huwelijksbootje

Maurice Van den Bossche werd geboren op 4 juni 1930 in Kruishoutem. Hij had drie broers en vier zussen. Op zijn 17de begon hij als elektricien en ploegbaas te werken bij Intercom en deed dat tot aan zijn pensioen in 1989. Hij was controleur van de palen en pylonen. Vroeger schilderde hij graag landschappen en stillevens. Zijn thuisbasis was de Vierschaere. Nu heeft hij een nieuwe stek in het atelier op de bovenverdieping van Graphic Solutions, de thuisbasis van het bedrijf van zijn twee zonen. Hij trekt er elke morgen naar toe om een penseeltje te slaan. Hij is eveneens lid van de kaartclub in De Meers.

Magdalena T’Jollyn is een rasechte Waregemse. Ze werden er geboren op 28 november 1927. Madeleine zorgde voor het huishouden en nam ook de zorg voor haar vader op zich. In de Churchilllaan had Madeleine een eigen naaikamertje. Haar huidige hobby is brieven schrijven met verjaardagswensen voor alle familieleden.

Danspartij

De jubilarissen leerden elkaar destijds kennen tijdens een danspartij. Ze huwden op 30 april 1958 voor de ambtenaar van de burgerlijke stand in Waregem en traden in het kerkelijk huwelijk op 1 mei 1958 in Nieuwenhove. Het huwelijk van Maurice en Madeleine werd gezegend met vier kinderen: Marieleyn, Koen, Bart en Hans. Daarbij kennen ze de vreugde van vier kleinkinderen, Alexander, Lisa Marie, Jaron en Indra.

Vakanties

Jaarlijks trokken ze op vakantie naar de Ardennen. Daarnaast verkenden ze samen bijna alle uithoeken van Europa. Zo trokken ze meerdere keren naar Banyalbufar in Mallorca. In 2011 verhuisden ze van de Churchilllaan naar een appartement in de Holstraat. Dagtripjes naar de zee, naar Kluisbergen, naar ‘het soete land van Waas’ en naar Zulte staan nog op het programma.

(YVW)