Diamant voor Herman Soete en Lena Verhaeghe uit Roeselare

(GF)
Redactie KW

Herman Soete en Lena Verhaeghe, die in een flat in de Meensesteenweg wonen, waren te gast in het stadhuis van Roeselare naar aanleiding van hun diamanten bruiloft.

Herman Soete werd geboren op 3 september 1932 in Houthulst en groeide op samen met zijn twee broers en zus in de Noordstraat in Roeselare. Hij deed zijn middelbare studies aan het VMS en vervulde nadien zijn legerdienst gedurende twee jaar in Gent en Tienen. Daarna kon hij als vertegenwoordiger aan de slag voor een Nederlandse firma.

Lena Verhaeghe is afkomstig uit Kachtem en werd als derde telg in het gezin geboren op 15 februari 1933. Na haar lagere school volgde ze de richting ‘snit en naad’ in de Burgerschool in Roeselare. Bij haar thuis werd een winkel in lingerie, drank en schoolgerief gerund. “Een soort bazaar zoals ze het nu noemen”, voegt ze eraan toe. “Na mijn schoolperiode hielp ik er mee met mijn ouders.”

Vlas

“Op het bruiloftsfeest van haar zus waar ook Herman uitgenodigd was, deed cupido zijn werk”, klinkt het. Ze werden verliefd en beloofden elkaar eeuwige trouw op 12 april 1958. De jubilarissen bouwden hun woning en magazijn langs de Kachtemsestraat in Izegem waar ze een groothandel in fantasieartikelen startten. Uit hun huwelijksgeluk werden drie zonen geboren: Filip, Carl en Francis. Het nageslacht telt ondertussen tien kleinkinderen en op het einde van het jaar wordt hun eerste achterkleinkind verwacht.

“Na ons pensioen verhuisden we naar een flat in de Meensesteenweg”, aldus Herman. “Lena had toen tijd voor haar hobby, namelijk borduren terwijl ik me bezighield met aquarel. We gingen ook graag op reis met familieleden en vrienden, maar voor we vertrokken had ik alles tot in de puntjes uitgestippeld.”

Nu genieten ze van een dagelijkse wandeling en zijn ze lid van Vlas waar ze regelmatig een activiteit meepikken.

(EM)