Diamant voor Christiane en Gentil

Burgemeester Johan Vande Lanotte en schepen Martine Lesaffre woonden de diamant bruiloft van Gentil Vandecasteele en Christiane Boudt bij. (Foto BVO)
Redactie KW

Op een lentedag met zomerse allures vierden Gentil Vandecasteele en Christiane Boudt hun 60ste huwelijksverjaardag.

We schrijven 10 mei 1958 wanneer Gentil Vandecasteele en Christiane Boudt elkaar eeuwige trouw beloven. Dat gebeurde in de Sint-Niklaaskerk in het landelijke Slijpe. Christiane (81) bracht haar jeugd door in deze huidige deelgemeente van Middelkerke. Gentil (86) werd dan weer in Gistel geboren, maar ging met zijn ouders langs de Zandvoordestraat op de Konterdam wonen. Daar wonen de jubilarissen ondertussen al 59 jaar.

Gentil werkte eerst bij de boeren en daarna in de UCB van Zandvoorde om in 1953 als typist bij drukkerij Unitas aan de slag te gaan. Daar werd De Zeewacht toen gedrukt. Na de overname door Roularta in 1979 pendelde Gentil tien jaar naar Roeselare. Eens met pensioen werd hij lid van de Seniorenclub van Roularta. Christiane werkte tot haar 50ste in restaurant Kombuis langs de Van Iseghemlaan. Daarna maakte ze tijd vrij voor de opvoeding van haar kleindochter Tina (35). Zij (getrouwd met Robbie Defraeye) is de dochter van Annick (59) (getrouwd met Walter Jansseune) en is mama van achterkleinzoon Michiel (11). Ook achterkleindochter Zita (11) behoort tot de vierde generatie binnen deze familie.

Gentil is al vele jaren seingever op sportmanifestaties, Christiane kiest voor de bloemen en planten in haar tuin. Ten huize van Christiane en Gentil zijn kruiswoordraadsels een vaste waarde. Het koppel reisde vroeger veel naar warme oorden zoals Tenerife en de Spaanse Costa’s. (BVO)