Diamant voor Armand en Christiane: “Prille liefde blijft lang duren”

Armand Callewaert en Christiane Bloyart vierden hun diamanten huwelijksjubileum. © JVGK
Redactie KW

Armand Callewaert en Christiane Bloyart trouwden op de tonen van Tom Jones’ ‘Green grass of Home’. Zestig jaar later vierden ze diamant.

Armand werd in 1933 in Kortrijk geboren, Christiane in 1936. Armand was 15 en Christiane 12 toen ze elkaar leerden kennen. Armand werkte bij de goudsmid in de Brugsesteenweg en Christiane woonde om de hoek in de Roterijstraat. Als ze naar school ging, zorgde ze ervoor dat ze hem even kon zien.

Ze trouwden op 17 mei 1958. Het feest vond plaats in Oud België in de Sint-Jansstraat. Armand startte zijn loopbaan als goudsmid, werd daarna zelfstandig friturist en melkboer en werkte bij Securitas en het Vormingsinstituut. Na zijn pensioen stak hij nog een handje toe bij Begrafenissen Bloyart. Christiane werkte een 10-tal jaar bij Tapijten Dejaegere. Daarna concentreerde ze zich op haar gezin dat uitgebreid werd met Martin, Benny, Didier en Stefaan.

Armand heeft een aquarium, tokkelt graag op de piano en is altijd de eerste om de kaarten boven te halen. Christiane turnt in het zaaltje van Pius X en kookt ook heel graag. Het diamanten paar uit de Koolkappersstraat heeft tien kleinkinderen en er zijn twee achterkleinkinderen. (VVK)