De vonk sloeg over in het café van haar vader

Antoon Desoppere en Maria Vermès vierden hun gouden huwelijksjubileum samen met hun kinderen enkleinkinderen. © JVGK
Redactie KW

Antoon Desoppere (73) en Maria Vermès (68) uit de Normanderstraat vierden op vrijdag 6 april hun gouden huwelijksjubileum. Ze leerden elkaar kennen in het café van Maria’s ouders.

Toen de zus van Maria in de buurt van de ouders van Antoon kwamen wonen, leerde Antoon ook het café van Maria’s ouders ‘De Slachter’ in Hollebeke én meteen ook Maria kennen. Het koppel trouwde op 30 april 1968 voor de wet en de dag nadien op 1 mei in de kerk van Hollebeke. Er was een groot feest met een plaatselijk orkest in het ouderlijk café van Maria. Het koppel kreeg met Frank in 1968, Andy in 1969 en Kathy in 1976 drie kinderen. Ondertussen werd de familie uitgebreid met vijf kleinkinderen: Jules, Yoshi, Thibault, Tommy en Billie.

Vriendenkring

Antoon was metaalbewerker en werkte eerst in Picanol in Ieper en later bij Clayson in Zedelgem. Daarna ging hij aan de slag als treinbestuurder bij de NMBS. Na een carrière van 30 jaar ging hij er met pensioen. Maria werkte van haar 16de tot haar 21ste in de zaak van haar ouders. Daarna ging ze aan de slag bij het Koninklijk Atheneum in Kortrijk en vervolgens bij basisschool Het Open Groene in Marke. Daar engageerden ze zich dertig jaar lang voor de vriendenkring van deze basisschool. Door zijn onregelmatige uren had Antoon nog weinig tijd voor andere hobby’s. Maria houdt van lekker eten, koken en shoppen. (EDB)