Colette en Roland geven jawoord van goud

© JVGK
Redactie KW

Colette Vanzieleghem en Roland Benoit werden ter gelegenheid van hun gouden huwelijksjubileum op het stadhuis ontvangen. “Tussen ons was het liefde op het eerste gezicht”, lachen de jubilarissen.

Colette Vanzieleghem werd in 1944 in Kortrijk geboren, Roland Benoit zag er twee jaar later het levenslicht. Ze leerden elkaar kennen in de Tijl en het was meteen raak, want een half jaar later stapten ze al in het huwelijksbootje. Ze trouwden op woensdag 10 januari 1968, een winterse sneeuwdag. De dag erna was bakkersdochter Colette al opnieuw brood aan het rondbrengen naar de klanten.

Mexico

Tijd voor een huwelijksreis was er in 1968 niet, maar dat werd veertig jaar later ruimschoots goedgemaakt: Colette en Roland gingen toen op reis naar Mexico. Roland startte zijn carrière bij de toenmalige Bank van Brussel en bleef er ook na de fusies met BBL en de ING-groep werken. Toen zijn dienst naar Gent verhuisde, ging hij met vervroegd pensioen.

Brood

Colette leverde het brood van haar vaders bakkerij bij de klanten, eerst met de triporteur en later met de auto. Na tien jaar laste ze een pauze in om zich te ontfermen over haar gezin, dat vijf kinderen telde. Later ging ze opnieuw aan de slag in Kortrijk Xpo: ze stond er in voor de horeca en was de laatste jaren personeelschef.

Passie

Roland is een sportief man. In 1967 werd hij Belgisch kampioen op de 4 x 100 meter. Nu is hij nog altijd actief als trainer bij Start to Run en de Vrije Lopers. Hij was ook jarenlang penningmeester bij de supportersclub van KVK en atletiekclub KKS. Colette is heel leergierig en volgt momenteel een cursus Photoshop. De gouden jubilarissen uit de Beverlaai delen een passie voor verre reizen en zijn de trotse oma en opa van tien kleinkinderen. (VVK)